Hallo! Leuk je te leren kennen!

Ik ben Julie, foodie en bezige bij. Eten heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven.

Mijn grootvader langs vaders kant was kok. Als ik bij hem in de zaak kwam, kreeg ik altijd iets lekkers voorgeschoteld.

De ouders van mijn moeder hebben lang in Spanje gewoond en als kind verbleef ik elke zomervakantie een aantal weken bij hen. Zo heb ik al vroeg leren genieten van olijven, avocado’s en verse vis.

Je ziet het, ik ben opgevoed tot een echte levensgenieter.

Met een diploma Bedrijfsvertaler-/tolk op zak ben ik in 2015 aan een eerste job begonnen in de marketing. Tijdens mijn studies had ik eigenlijk al een grote passie voor voeding ontwikkeld. Ik was het internet constant aan het uitpluizen op zoek naar nieuwe inzichten.

In 2019 ben ik via afstandsonderwijs met een cursus voedingsleer gestart. Het diploma heb ik intussen op zak. Het heeft me de basis van voeding bijgebracht en is een grote meerwaarde voor me geweest.

Ik vind dat gezond eten haalbaar moet zijn voor iedereen. Zo veel mensen willen wel een voedzame maaltijd op tafel zetten, maar hebben het ook druk met werk, kinderen, hobby’s, enz. Ze hebben de juiste intentie, maar niet genoeg tijd.

Gezond koken lijkt ook gewoon vaak moeilijk en tijdrovend. Bovendien lees je tegenwoordig nogal wat verkeerde en verwarrende informatie over hoe je nu precies gezond eet. Met deze blog wil ik daar iets aan doen.

Je vindt hier eenvoudige, snelle en vooral voedzame recepten. De ingrediënten zijn allemaal gewoon in de supermarkt verkrijgbaar en dingen zoals dure superfoodpoeders blijven achterwege.

De informatieve stukjes die ik toevoeg, zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Zo doe je de juiste kennis op om zelf gezonde keuzes maken.

Kijk eens rond en laat je inspireren. En vooral: smakelijk!