Bereidingstijd: 20 à 25 minuten
Voor wie deze combinatie nog nooit geprobeerd heeft: je mist iets in je leven. Er past niets beter bij een salade met rode biet dan fetakaas.
Gekookte bieten hebben een zoete smaak. Je vindt ze gewoon in de supermarkt, meestal in een vacuüm getrokken pakje. Je kunt ze natuurlijk ook zelf koken, als je dat wil.
De zoute toets van de fetakaas is daar superlekker bij. Denk maar aan chocolade of karamel met zeezout (of nog beter: chocolade mét karamel een zeezout). Voeg aan die combinatie een paar andere frisse groenten toe en je hebt een winning lunch.
Ga aan de slag met het recept hieronder of druk het af via de knoop helemaal onderaan.
Ingrediënten – 4 porties
- 240 g volwaardige rijst
- 1 grote komkommer of 2 kleine komkommers
- 2 paprika’s
- 500 g gekookte rode biet
- 400 g fetakaas
- 50 g gemengde sla
- 4 el olijfolie
- Peper van de molen
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Was ondertussen de sla, de komkommer en de paprika’s. Hak de sla in reepjes en verdeel die over 4 borden of lunchboxen.
Snijd de komkommer eerst in de breedte en dan in de lengte in tweeën. Hak verder in schijfjes. Je hoeft de komkommer niet te schillen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in hapklare stukjes.
Knip de verpakking van de rode biet open en giet het sap af. Snijd de bieten in stukken die ongeveer even groot zijn als de komkommerschijfjes. Voeg alle gesneden groenten toe aan de sla.
Giet de rijst af en laat even uitlekken. Verdeel de rijst daarna over de borden of lunchboxen met groenten. Lepel de olijfolie over de salade met rode biet en kruid met peper van de molen. Meng alles goed door elkaar.
Hak ten slotte de fetakaas in blokjes en werk er de salade mee af.