Bereidingstijd: 30 à 35 min.
Wie houdt er nu niet van perencrumble? De zoete lekkernij wordt meestal als dessert gegeten. Er zit dan ook redelijk wat suiker en boter in.
Met een paar aanpassingen kan je er een voedzaam ontbijt van maken. Voor deze perencrumble gebruik ik havermout en muesli als basis voor een goeie portie vezels. Het liefst gebruik ik een zoete perensoort, zoals Doyenne du Comice of Sweet Sensation. Die hebben een redelijk ronde vorm en hebben een bruinrode blos. Maar kies vooral wat je lekker vindt. Met appel gaat het bijvoorbeeld ook prima.
Ingrediënten - 2 pers.
- 100 g havermout
- 50 g muesli
- 2 peren
- 1/2e citroen
- 4 el olijfolie
- 2 el water
- 1 el honing
- 1/2e tl kaneel
- Snuifje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Mix de havermout fijn in de blender. Doe in een kom en voeg de muesli toe. Ik zorg eerst altijd voor 54 à 55 gram, omdat er ook wel wat noten en gedroogde vruchten in muesli zitten. Daar wil je zeker wat van overhouden, maar te veel van die grote stukken zorgen ervoor dat je geen mooie crumble krijgt. Dus ik neem er wat vruchten en noten uit, tot ik aan 50 g zit.
Kruid met kaneel een snuifje zout en roer om. Voeg de olijfolie, het water en de honing toe. Pers er daarna de halve citroen over uit en meng goed. Was de peren en snijd in tweeën. Verwijder het klokhuis, maar laat de schil eraan (joepie, extra vezels). Snijd de peren daarna in stukjes en leg die in een ovenschaaltje.
Verdeel het havermoutmengsel over de schaal en zet de perencrumble 20 à 25 minuten in de oven. En dan: aanvallen!
Fan van dessert als ontbijt? Klik hier voor een ontbijtcake!