Bereidingstijd: 20 à 25 minuten
Spaghetti & meatballs, pure comfortfood. Dat is ideaal nu het buiten wat kouder wordt. En dankzij het snuifje pilipili wordt het binnen extra warm. Comfortfood moet niet altijd vettig zijn. Deze variant van de klassieker geeft jou die extra vitamientjes die we in de donkerdere dagen toch allemaal ietsje meer kunnen gebruiken.
Welke soort gehakt moet ik kiezen?
Ik gebruik in dit recept gehaktballetjes die al gerold zijn. Jup, koop ze maar voorgerold. Dat bespaart tijd. Vind je dat niet in de winkel? Niet erg, zo lang duurt het balletjes maken ook weer niet. Je kunt in de winkel of bij de slager uit verschillende soorten gehakt kiezen. Kippengehakt bevat minder vet dan runds-, varkens- of gemengd gehakt, maar kies vooral wat je lekker vindt. Wil je dit gerecht graag vegetarisch maken? Het is ook heerlijk met falafelballetjes. Pas dus gerust aan jouw smaak aan.
Ingrediënten - 2 personen
- 250 à 300 g gehaktballetjes
- 120 g volkorenspaghetti
- 500 g passata
- 1 paprika
- 1 sjalot
- 2 el olijfolie
- 1 tl spaghettikruiden
- 1/2e tl pilipili
Bereiding
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes.
Snijd het sjalotje en de paprika fijn. Verwarm de andere eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof de stukjes sjalot en paprika aan. Voeg na een 3-tal minuten de passata toe en zet het vuur wat zachter. Voeg de spaghettikruiden, de pilipili en een snuifje peper toe. Laat rustig pruttelen.
Kook ondertussen de spaghetti gaar. Check even of de gehaktballetjes goed gebakken zijn en doe ze dan bij de tomatensaus.
Als de pasta klaar is, kan het feest beginnen. Neem eerst wat spaghetti, giet er lekker veel saus over en vergeet niet om de balletjes eerlijk te verdelen 😉 .
Et voilà: een gezondere, maar zeker niet minder lekkere versie van spaghetti & meatballs.