Lunch

Wrap met kalkoenfilet en looksaus

Bereidingstijd: 15 minuten

Ik doe nog even alsof het zomer is en ga voor een wrap met frisse groentjes en een fantastisch lekker sausje. Ik eet er gewoonlijk twee of ik vervang er eentje door een kom soep. Dat heb ik meteen een stevige portie groenten binnen.

Not all beleg is created equal

Voor deze lekkere wrap gebruik ik fijne sneetjes kalkoenfilet. Dat is wit vlees en best OK voor bij de lunch (als je geen 10 sneetjes opeet, natuurlijk). Bereid vlees zoals salami en boterhamworst staan in de rode zone van de voedingsdriehoek. Dat wil zeggen dat je die “vleezekes” best zo weinig mogelijk eet. Ze staan daar samen met o.a. alcohol, frisdrank en fastfood. Niet dat al deze producten op dezelfde manier je gezondheid beïnvloeden, but you get the picture. (1,2,3)

Ingrediënten - 6 wraps

  • 6 volkorenwraps
  • 1 grote komkommer
  • 4 grote wortels
  • 150 g sla
  • 6 sneetjes kalkoenfilet
  • 3 el magere yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

Was en snijd de komkommer in 3 à 4 grote stukken. Halveer de stukken in de lengte en snijd verder in staafjes. Doe hetzelfde met de wortels, al zal het voldoende zijn om die in 2 à 3 stukken te snijden. Was de sla en laat even uitlekken. Meng de yoghurt met de olijfolie en pers het teentje knoflook er in uit. Kruid met peper en meng goed. Snijd de kalkoenfilet in tweeën. Warm de wraps op zoals op de verpakking staat. Dan kan je ze beter rollen. Beleg elke wrap met 2 helften kalkoenfilet en verdeel er de groenten over. Werk af met het sausje en rol de wraps op. 

Smakelijk!

Bron:

(1) Kind en Gezin. (z.d.). Voedingsdriehoek. Geraadpleegd op 28 september 2020, van https://www.kindengezin.be/voeding-en-beweging/eet-gezond/voedingsdriehoek/

(2) Vlaams Instituut Gezond Leven. (z.d.). De voedingsdriehoek uit de doeken. Geraadpleegd op 28 september 2020, van https://www.gezondleven.be/themas/voeding/voedingsdriehoek/de-voedingsdriehoek-uit-de-doeken

(3) Vlaams Instituut Gezond Leven. (z.d.). Varieer met plantaardig beleg. Geraadpleegd op 28 september 2020, van https://www.gezondleven.be/themas/varieer-volop-met-plantaardig-beleg-en-eet-zo-weinig-mogelijk-bewerkt-vlees

Dit vind je misschien ook leuk...