Foto van de overnight oats met koffie van Peanuts & Nutmeg.
Ontbijt

Overnight oats met koffie

Bereidingstijd: 5 min. + 1 nacht in de koelkast

Als jij houdt van het zwarte goud, dan moet je dit proberen: overnight oats met koffie.

Ik gebruik volkorenspeculoos om af te werken. Vind je dat niet? Geen probleem. Een gewoon speculoosje zorgt evengoed voor die extra crunch.

Je kunt de veenbessen ook vervangen door rozijnen, als je die liever eet.

Fan van havermout? Ontdek hier wat je er allemaal mee kunt maken.

Koken in je slaap

Overnight oats zijn supergemakkelijk. Je doet ’s avonds alle ingrediënten in een potje of kom en zet dat in de koelkast.

’s Nachts welt de havermout in de koffie en wordt het lekker smeuïg. Als je ’s ochtends wakker wordt, staat het ontbijt (inclusief kopje motivatie) al klaar. Ook ideaal om mee te nemen naar het werk!

Het is wel belangrijk dat je havermout neemt en geen havervlokken. Die nemen het vocht minder goed op.

Ben je een zoetekauw, dan kan je gerust nog een beetje honig, agavesiroop of ahornsiroop toevoegen. Een energieke start verzekerd!

Ingrediënten - 2 pers.

  • 200 ml koffie
  • een goeie scheut haverdrink
  • 80 g havermout
  • 2 el veenbessen
  • 2 volkorenspeculooskoekjes

Bereiding

Zet een kopje koffie. Giet 100 ml in een potje (of kom) en 100 ml in een ander. Voeg aan beide een scheut haverdrink toe. Verdeel ook de havermout en de veenbessen gelijk over beide potjes.

Roer alles door elkaar met een lepel. Sluit de potjes af met een deksel en plaats ze in de koelkast. Verkruimel er de volgende ochtend de speculooskoekjes over.

Enjoy!

Heb je deze overnight oats met koffie geprobeerd en was je enthousiast?

Deel een foto op social media en tag Peanuts & Nutmeg! Ik deel graag jouw creatie.

Je vindt me op Instagram en Facebook.

Dit vind je misschien ook leuk...