Ontbijt

Toast met skyr en pruimen

Bereidingstijd: 5 min.

Op zoek naar een gezondere manier om je boterhammen te beleggen? Probeer het eens met skyr en pruimen! Quick and easy en perfect voor wie van zoet houdt bij het ontbijt. Laat die chocopasta en hagelslag dus maar in de kast vandaag ;-).

Seizoensvitaminen

Het is pruimenseizoen van juli tot en met oktober (1). Smullen van seizoensfruit en –groenten is goed voor de portemonnee én voor het milieu. Bovendien zorg je zo gemakkelijk voor meer variatie op je bord. Dat is belangrijk omdat de verschillende soorten groenten en fruit ook verschillende vitaminen en mineralen bevatten (2). In de wintermaanden kan je de pruimen vervangen door bijvoorbeeld een smakelijke appel of sappige peer.

Ingrediënten - 1 pers.

  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 2 à 3 eetlepels skyr
  • 2 pruimen
  • 1 tl chiazaadjes

Bereiding

Toast het brood in een toaster of in de oven. Was de pruimen, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Besmeer het brood rijkelijk met de skyr en beleg met de schijfjes pruim. Strooi er ten slotte de chiazaadjes over.

That’s it!

Bronnen:

(1) VLAM. (z.d.) Seizoenskalender fruit. Geraadpleegd op 23 augustus 2020, van https://www.lekkervanbijons.be/fruit/seizoenskalender-fruit

(2) NICE Voedingsinformatiecentrum. (z.d.) Geraadpleegd op 23 augustus 2020, van https://www.nice-info.be/voedingsmiddelen/groenten-en-fruit/seizoensgroenten-en-fruit

Dit vind je misschien ook leuk...