Een salade hoeft niet saai te zijn! Deze salade met geitenkaas combineert enkele “sterke smaken”. Het zachte van de geitenkaas contrasteert met het zure van de kappertjes en het pittige van de tuinkers. De artisjok maakt het helemaal af. Een lunch om naar uit te kijken!
Make veggies great again
De Hoge Gezondheidsraad zegt dat we minstens 300 g groenten per dag moeten eten. Dat is belangrijk om het risico op bepaalde ziekten te vermijden (1,2).
Een salade in je lunchbox kan je helpen om die dagelijkse portie groen achter de kiezen te krijgen.
Liever boterhammen vandaag? Beleg ze met een fris blaadje sla en enkele schijfjes komkommer. Of eet er een kommetje soep bij. Met wortelen of kerstomaatjes als snack zet je ook een stap in de goede richting.
Ingrediënten – 3 porties
360 g geitenkaas met korst
2 bakjes tuinkers
9 halve artisjokken of artisjokharten (dat is ongeveer 250 g)
260 g bonen (ik heb hier peulbonen gebruikt, maar kies vooral wat je lekker vindt)
3 tl kleine kappertjes
180 g volkorenspirelli
100 g spinazie
3 el olijfolie
1,5 el tijm
Peper
Bereiding
Kook de spirelli gaar en giet af. Spoel met koud water en laat afkoelen.
Was de spinazie en laat de artisjokharten en bonen uitlekken. Knip de tuinkers los en spoel onder stromend water. Snijd de geitenkaas in plakjes.
Verdeel de groenten en de kappertjes over 3 borden of lunchdozen. Giet over elke portie een eetlepel olijfolie en kruid met tijm en peper. Meng goed, zodat alles onder de olie en de kruiden zit.
Werk af met de plakjes geitenkaas en voilà!
Heeft je deze salade met geitenkaas en artisjok gesmaakt? Laat het me weten op social media!
(1) Hoge Gezondheidsraad. (Juni 2019). Voedingsaanbevelingen voor de Belgische volwassen bevolking met een focus op voedingsmiddelen – 2019. Geraadpleegd op 27 augustus 2020, van https://www.health.belgium.be/nl/advies-9284-fbdg-2019