Foto van de ontbijtcake van Peanuts & Nutmeg met pecannoten er bovenop.
Ontbijt

Ontbijtcake

Bereidingstijd: 5 min. + 20 min. in de oven

Cake als ontbijt? Jaja, het kan. Toegegeven, dit is niet echt ideaal als je ’s ochtends maar 10 minuten hebt. Het is meestal wél sneller dan koffiekoeken halen bij de bakker in het weekend. Ik maak deze ontbijtcake bovendien het liefst een dag op voorhand want ik vind hem volledig afgekoeld nog beter. Ook heerlijk met een schepje yoghurt erbij!

Ontbijtcake met noten

In deze ontbijtcake heb ik pecannoten gebruikt. Ik eet elke dag noten of notenpasta en varieer daar ook graag mee. Ze zijn een bron van goede, onverzadigde vetten. Daardoor zijn ze ook wel calorierijk. De aanbevolen portie is daarom een klein handvol of 1 boterham met pindakaas per dag (1,2). Laat dat je niet afschrikken om noten te eten! Die onverzadigde vetten verlagen de slechte cholesterol en helpen zo het risico op hart- en vaatziekten te verminderen (1,2). Zet ze dus maar op je boodschappenlijstje. Die gezouten borrelnootjes mag je dan schrappen ;-).

Ingrediënten – 2 pers. (of 1 heel hongerige persoon)

  • 1 grote banaan of 2 kleine bananen
  • 125 ml melk of sojadrink
  • 65 g havermout
  • 1/2e tl vanille-aroma (optioneel)
  • 10 pecannoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Mix de havermout in een blender tot havermeel. Neem een kleine ovenschaal en plet er de banaan in met een vork. Voeg daarna de havermeel, de (soja-)melk en het vanille-aroma toe. Meng goed.

Duw de pecannoten in het beslag en bak de ontbijtcake 20 minuten in de oven.

Laat even afkoelen voor je eraan begint want het is erg warm!

Bronnen:

Dit vind je misschien ook leuk...