Foto van het pitabroodje gevuld met zalm, mango en spinazie.
Dinner

Pitabroodje met zalm en mango

Bereidingstijd: 20 min.

Volgens mij is dit het gemakkelijkste visrecept op deze blog. De mango snijden kan misschien wat tricky zijn, maar de rest is bijna onverprutsbaar. Dus zelfs als je geen ervaren kok bent, zet je een voedzaam gerecht op tafel.

Vis en zeker vette vis (zoals zalm) bevat specifieke vetzuren die je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren.

Hier lees je meer over vetten en hier leer je het verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetzuren (inclusief handige infografiek onderaan).

Maar voor nu, let’s get cooking!

Ingrediënten - 2 personen

  • 4 pitabroodjes
  • 300 g zalmfilet (vers of diepvries)
  • 100 g verse bladspinazie of sla
  • 1 rijpe mango
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel (maar wel heel lekker): Srirachasaus

Bereiding

Verhit de olijfolie in een pan en bak de zalmfilet. Na een tijdje zal je de filets gemakkelijk in hapklare stukjes kunnen doen met een vork. Kruid met peper en zout.

Tip: Gebruik je diepvrieszalm, laat de vis dan eerst ontdooien en dep goed droog met keukenpapier voor je begint te bakken.

Schil intussen de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Spoel de bladspinazie of de sla grondig en laat voldoende uitlekken.

Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of de oven zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ze daarna langs 1 kant open en vul met spinazie, mango en stukjes zalm. Werk af met srirachasaus voor een pittige en lichtzoete toets.

Smakelijk!

Meer inspiratie nodig voor je wekelijkse visdag? Op Instagram deel ik elke vrijdag een visrecept in mijn story. Je vindt me als @peanuts_and_nutmeg of via de knop hieronder.

Dit vind je misschien ook leuk...