Pasta met paprikasaus van Peanuts & Nutmeg.
Dinner

Pasta met paprikasaus en kippengehakt

Bereidingstijd: 35 min.

De geur van die paprika en ui in de oven, daar krijgt een mens honger van. Geloof mij, dit wil je proeven. Van deze pasta met paprikasaus en kippengehakt is sowieso heel het gezin fan.

Op tv zie je vaak de chefs de schil van geroosterde paprika’s eraf halen. Ze blakeren ze dan zwart, zodat het gemakkelijker gaat.

Persoonlijk heb ik daar geen tijd (lees: geduld) voor. Dus ik laat de schil eraan. Toegegeven, de saus is iets zoeter als je die moeite wel doet. Aan jou de keuze!

Ingrediënten - 2 personen

  • 4 rode paprika’s
  • 125 g volkorenspaghetti
  • 250 g kippengehakt
  • 1 rode ui
  • 4 à 5 teentjes look
  • 1 à 2 tl chilivlokken
  • 1,5 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet een bakplaat klaar en leg er een stukje bakpapier op.

Was de paprika’s, snijd ze in grove stukken en verwijder de zaadlijsten. Pel de rode ui en snijd in acht stukken. Leg de paprika en de rode ui op de bakplaat. Pel de teentjes knoflook en leg ze bij de paprika.

Giet de olie erover en bestrooi met zout en chilivlokken. Afhankelijk van hoe spicy je de saus wil, kan je één of twee theelepels gebruiken. Geen fan van pikant? De saus is ook heerlijk zonder, hoor 😊.

Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Laat alles 20 minuten roosteren.

Kook intussen de volkorenspaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking en giet af. Hou zeker wat kookvocht apart om straks bij de saus te doen.

Bak daarna het kippengehakt in een antikleefpan en kruid met peper en zout. Meestal gebruik ik om gehakt te bakken geen of weinig vetstof. Het vet dat uit het vlees loopt, is vaak voldoende.

Als de paprika, de ui en de knoflook klaar zijn, kan je beginnen aan de paprikasaus. En gemakkelijker kan het niet: doe gewoon alles in de blender, giet er het kookvocht van de pasta bij en mixen maar!

Je start best met een klein beetje water en voegt toe naarmate je de consistentie dunner wil. Toevoegen kan namelijk altijd, eruit halen niet.

Giet de paprikasaus in de pan met het gehakt. Dan kan de pasta erbij. Meng goed en kruid naar smaak verder af met peper en zout.

Smakelijk!

Heeft deze pasta met paprikasaus en kippengehakt gesmaakt?
Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten?
Volg me via Instagram of Facebook en krijg de lekkerste inspiratie op je feed.

Dit vind je misschien ook leuk...