Foto van de pasta met mozzarella en hummus van Peanuts & Nutmeg.
Lunch

Pasta met mozzarella en hummus

Bereidingstijd: 10 à 15 min.

Ingrediënten - 2 personen

OK, dit is echt mijn gemakkelijkste pastarecept ooit. Zelfs als je helemaal geen keukentalent bent, kan je het met gemak klaarmaken.

Pasta met mozzarella is altijd lekker, maar vaak niet het meest voedzame gerecht.

Dankzij de volkorenpasta zitten er meteen veel extra vezels is. Die zijn belangrijk voor gezonde darmen en geven je langer een verzadigd gevoel.

Aangezien dit een vegetarisch gerecht is, moeten er ook voldoende eiwitten in zitten. Mozzarella bevat volwaardige eiwitten, maar ook wel wat verzadigde vetzuren. Het is dus belangrijk om er niet té veel van te eten.

Voor extra eiwitten, heb ik daarom hummus toegevoegd. En ook voor de lekkere smaak, natuurlijk 😉.

Meer weten over eiwitten in vegetarische gerechten? Lees dan deze blogpost: Hoe kan je vlees vervangen?

Bereiding

Kook de penne gaar volgens de verpakking. Giet af en spoel met koud water. Laat even uitlekken.

Doe de pasta in een grote kom. Was de tomaatjes en doe ze erbij. Je kunt ze ook halveren, dan is het gemakkelijker om met een vork te eten.

Giet het sap van de mozzarellabolletjes weg en voeg ze ook toe aan de kom. Lepel er daarna de hummus door en zorg ervoor dat alles goed gemengd is. Kruid ten slotte af met peper, zout en enkele blaadjes basilicum.

That’s it! Smakelijk.

Fan van deze pasta met mozzarella en hummus? Volg me op Facebook of Instagram en wees altijd als eerste op de hoogte van nieuwe recepten!

Dit vind je misschien ook leuk...