Foto van de pasta met spinaziepesto en zalm van Peanuts & Nutmeg.
Dinner

Pasta met spinaziepesto en gerookte zalm

Bereidingstijd: 25 min.

Één ding is zeker: pesto is verdorie lekker. En als je er dan nog eens een gezondere versie met extra groentjes van kan maken, is het helemaal top.

Deze pasta met spinaziepesto en gerookte zalm is dan ook een schot in de roos. Smaakvol, gemakkelijk en weinig afwas (want niemand houdt van afwassen).

Lees hieronder snel het recept!

Ingrediënten – 4 personen

  • 240 g bladspinazie
  • 300 g gerookte zalm
  • 600 g kerstomaatjes
  • 100 g volkorenpasta naar keuze
  • 1 basilicumplantje
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2e limoen
  • 2 el olijfolie
  • Peper

Bereiding

Ris de blaadjes van het basilicumplantje en doe ze in een blender of cutter. Voeg de pijnboompitten, de knoflook en de olijfolie toe.

Was de spinazie goed en doe de helft bij de kruiden. Hou de andere helft nog even opzij. Knijp de halve limoen uit over het spinaziemengsel en kruid goed met peper.

Blend tot een smeuïge pesto. Dat gaat het best met een cutter, maar met een blender lukt het ook. Onderbreek gewoon een paar keer om het mengsel goed aan te stampen en blend dan verder.

Voeg een beetje water toe als je de pesto graag wat lopender wil.

Kook dan de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Gebruik zeker een grote pot. Snijd ondertussen de gerookte zalm in reepjes en de kerstomaatjes in tweeën.

Giet de pasta af en doe het terug in de (grote) kookpot. Voeg de zalm, de tomaatjes, de rest van de spinazie en de pesto toe. Roer goed door elkaar tot alles onder de pesto zit.

Kruid nog wat af met peper en laat iedereen aanvallen!

Fan van deze pasta met spinaziepesto en zalm? Volg me op Instagram of Facebook om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lekkere recepten!

Dit vind je misschien ook leuk...