Foto van kip met mango en quinoa van Peanuts & Nutmeg.
Dinner

Kip met mango en quinoa

Bereidingstijd: 30 min.

Maak je iets te vaak hetzelfde klaar? Ook in de week kan je iets verrassends op tafel zetten zonder een uur in de keuken te moeten staan.

Dit recept voor kip met mango en quinoa is simpel, maar toch een tikkeltje speciaal. De mango geeft een zoete toets aan de boontjes en past supergoed bij de curry in dit gerecht.

Mijn vriend is er alvast gek op. En dan gebeurt echt niet vaak 😉.

Ingrediënten - 2 pers.

  • 100 g quinoa
  • een half blokje groentebouillon
  • 1 rijpe mango
  • 300 g diepvriesboontjes
  • ongeveer 300 g kipfilet
    (ik heb hier kippenboutfilet gebruikt)
  • een halve Spaanse peper
  • currypoeder
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Breng eerst een pot water met het blokje groentebouillon aan de kook. Doe er de quinoa in en laat 10 minuten koken.

Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan en bak er de kipfilet in. Kruid met peper, zout en curry aan beide kanten.

Vergeet niet om de quinoa af te gieten wanneer die gaar is.

Verwijder de pitjes uit de halve Spaanse peper en hak het vruchtvlees fijn.

Mag het best pittig zijn? Voeg gerust de volledige peper toe. Hou je helemaal niet van pikant of eten er kinderen mee? Dan kan je de peper weglaten.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dikke plakken tot zo dicht mogelijk bij de pit. Snijd dan ook het vruchtvlees rondom de pit eraf. Verdeel al het vruchtvlees in blokjes en houd even opzij.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere, grote pan en doe er de stukjes Spaanse peper en de diepgevroren boontjes in. Bak tot de boontjes gaar zijn.

Voeg dan de mango en de quinoa toe. Meng goed en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Serveer de kip met het mango-quinoa-mengsel. Smakelijk!

Heb je deze kip met mango en quinoa geprobeerd en heb je de smaak te pakken?

Volg me op Instagram en Facebook en blijf altijd op de hoogte van nieuwe eenvoudige recepten.

Dit vind je misschien ook leuk...