Gebakken rijst met een spiegelei. Veel meer dan er in de naam staat, is er eigenlijk niet aan.
Dit recept bewijst dat je met slechts een paar ingrediënten een heerlijk gerecht op tafel kunt zetten. En supersnel ook. Als je de rijst op voorhand kookt, heb je zelfs geen 10 minuten nodig. Ideaal als je laat thuiskomt van het werk.
Halfzongedroogde tomaten zijn echte smaakbommetjes. De olie waar ze in bewaard worden, is op smaak gebracht met allerlei kruiden en vormt dus de ideale smaakmaker voor dit gerecht.
En zeg eens, hoe lekker is rijst met sojasaus?
Ingrediënten - 2 pers.
120 g volwaardige rijst (ongekookt gewogen)
400 g diepgevroren erwten
ongeveer 10 halfzongedroogde tomaten in olie
4 eieren
1 eetlepel sojasaus
peper naar smaak
Bereiding
Kook eerst de rijst gaar en laat goed uitlekken.
Schep een eetlepel van de kruidige olie van de zongedroogde tomaten in een pan. Breek de eieren en bak 4 spiegeleitjes. Kruid met peper.
Neem nog een schep olie en doe die in een andere, veel ruimere pan. Laat even warm worden en bak er dan de erwten in. Je hoeft ze niet op voorhand te ontdooien, dat scheelt tijd.
Doe er dan de gedroogde tomaten en de rijst bij. Laat het geheel even bakken.
Giet er ten slotte de sojasaus over en kruid af met peper. De sojasaus is al heel zout, dus je hoeft geen extra zout aan het gerecht toe te voegen.