Foto van de Italiaanse croques van Peanuts & Nutmeg op een plankje.
Lunch

Italiaanse croques

Bereidingstijd: 10 min.

Wat is snel, simpel en lekker voor iedereen? Croque-monsieurs! Ze gaan vlot naar binnen en je overeet je dus gemakkelijk aan vlees en kaas. En groentjes? Die horen er vaak niet bij.

“Kan je daar geen gezondere versie van maken, Julie?” Ik presenteer: de Italiaanse croque.

Het is een vegetarische variant met tomaat (jeej, groenten!). Dankzij het volkorenbrood zitten er extra vezels in en heb je sneller genoeg.

Doe daar dan nog een slaatje bij en je hebt een echte superlunch. Ik eet er eigenlijk meestal rauwe paprika of komkommer bij die ik in staafjes heb gesneden. Keilekker en keigemakkelijk.

Julie van Peanuts & Nutmeg.

Ingrediënten - 4 croques

  • 8 sneden volkorentoastbrood
  • 1 grote tomaat
  • 2 handen vol geraspte kaas
  • Italiaanse kruidenmengeling
  • margarine om te bakken
  • enkele blaadjes basilicum (optioneel)

Bereiding

Start met de tomaat. Was hem grondig en verwijder het kroontje. Snijd hem daarna in de breedte in 6 à 8 schijven. Die mogen zeker niet te dik zijn.

Neem een snede toastbrood en leg er 1 à 2 tomatenschijven op. Hoeveel tomaat er op past, hangt af van de grootte van de tomaat én van het sneetje brood.

Strooi er wat geraspte kaas over en werk af met een beetje Italiaanse kruiden. Je kunt er enkele blaadjes verse basilicum aan toevoegen voor nog meer Zuiderse vibe.

Leg er ten slotte een tweede snede brood op. Doe zo verder tot je ingrediënten op zijn en er 8 Italiaanse croques klaarliggen om te bakken.

Verwarm je croque-monsieurtoestel en smeer in met margarine. Heb je zo geen toestel? Je kunt de croques zeker ook bakken in de pan.

Bak ze één voor één (of per 2 of zelfs per 4) tot het brood krokant is en de kaas gesmolten. De geur van de Italiaanse kruiden is gewoon heer-lijk.

Serveer met een salade of rauwe snackgroenten. Supersimpel, toch?

Heb je deze Italiaanse croques gemaakt? Show me! Tag me op Instagram of Facebook en laat me weten wat je ervan vindt!

Dit vind je misschien ook leuk...