Bereidingstijd: 20 min.
Halloooo, lieve pasta lovers! Zin in spaghetti met zalm? En mag dat in een gezond jasje zitten? Good…
Dankzij de volkorenspaghetti voeg je extra vezels toe aan je gerecht. Die zijn superbelangrijk voor een goede darmgezondheid.
De erwtjes verwerken we samen met een teentje knoflook in een lekker sausje voor extra smaak. Loopt het water je al in de mond? Dan beginnen we eraan!
Ingrediënten - 2 personen
- 2 zalmfilets van ongeveer 150 g
- 120 g volkorenspaghetti
- 1/2e blokje groentebouillon
- 1 teentje knoflook
- 300 g diepvrieserwten
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Kook eerst de spaghetti gaar zoals op de verpakking staat.
Bak de zalm in de olijfolie en kruid met peper en zout.
Als je diepgevroren zalm gebruikt, dep je de filets na het ontdooien best nog even droog met een keukenpapiertje. Anders zullen ze nogal spatten bij het bakken.
Breng ondertussen in een andere pot water met het halve bouillonblokje aan de kook. Pel het teentje knoflook en doe het samen met de erwten in het kokende water.
Laat een 5-tal minuten koken. Giet daarna af, maar hou het kookvocht bij.
Doe dan de erwten en de knoflook in een blender, samen met 5 eetlepels kookvocht. Blend tot een zachte crème. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Als je de crème nog te dik vindt, kan je gerust nog wat meer kookvocht toevoegen.
Vergeet niet om de spaghetti af te gieten. Schep er daarna de erwtencrème bij en meng goed.
Serveer de spaghetti met een stukje zalm.
Heb je deze spaghetti met zalm en erwtencrème geprobeerd? Ik ben benieuwd om te weten wat je ervan vindt!
Mail me op info@peanutsandnutmeg.be of stuur me een berichtje via Facebook of Instagram.
Suggesties of vragen zijn ook altijd welkom.