Foto van de ovenschotel met champignons en gehakt van Peanuts & Nutmeg.
Dinner

Ovenschotel met champignons en kippengehakt

Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. in de oven

Koken is soms een beetje dingen samen gooien en hopen dat er iets leuks uit komt.

Ik wilde iets doen met wraps en het moest een beetje Mexicaans zijn. Tadaa, een ovenschotel met champignons, bonen, wraps en gehakt. Het is eenvoudig, lekker en supervoedzaam.

Je kunt er ook gemakkelijk een vegetarische variant van maken. Vervang het kippengehakt bijvoorbeeld door kikkererwten. Samen met de kidneybonen en de volkorenwraps zorgen ze voor je portie eiwitten.

En vind je geen jalapeñoschijfjes? Een Spaanse peper past ook perfect.

Ingrediënten - 2 pers.

  • 200 g kippengehakt
  • 250 g rode kidneybonen
  • 200 g champignons
  • 2 volkorenwraps
  • 600 ml passata
  • handvol gratinkaas
  • 1 rode ui
  • enkele jalapeñoschijfjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C met de grilstand aan.

Bak het kippengehakt in 1 eetlepel olijfolie.

Doe ondertussen de champignons in de blender en maal ze fijn. Dat gaat het best met de pulse-functie. Heb je die niet, blend dan een paar keer heel kort.

Je doet de champignons ook best in kleine porties in de blender en niet allemaal in 1 keer. Er mogen gerust nog enkele grovere stukken in zitten.

Doe de champignons in de pan met het kippengehakt en bak even mee. Kruid met peper en zout.

Laat de bonen uitlekken in een zeef en spoel ze onder koud water. Snijd de rode ui in ringen.

Als het kippengehakt volledig gaar is, kan je de ovenschotel beginnen bouwen. Neem een ronde ovenschaal en wrijf hem in met 1 eetlepel olijfolie. Leg er dan de eerste wrap in.

Doe er de helft van het gehaktmengsel, de bonen, de ui en de jalapeñoschijfjes op. Overgiet met de helft van de passata en kruid met peper en zout.

Daarna komt de volgende wrap. Verdeel er de rest van de ingrediënten (inclusief de passata) over en kruid opnieuw met peper en zout.

Strooi de gratinkaas over de ovenschotel en schuif hem in de oven. Bak ongeveer 15 minuten, tot de kaas een gouden korstje vormt.

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg me op Facebook of Instagram en krijg ook extra tips.

Dit vind je misschien ook leuk...