Foto van de vegetarisch gevulde tomaten van Peanuts & Nutmeg.
Dinner

Vegetarisch gevulde tomaten

Bereidingstijd: 20 min.

Het moet niet altijd tomaat-garnaal zijn. Tomaten kan je ook op een vegetarische manier vullen.

Ik heb daarvoor een gezondere eiersalade met yoghurt gemaakt. Persoonlijk vind ik het lekkerder met cottage cheese dan met yoghurt, maar die was ik op de dag van de shoot natuurlijk vergeten. Aan jou de keuze dus!

Heb je nog wat van de eiersalade over? Dan kan je die ook op je boterham smeren. Superlekker!

Ingrediënten - 2 pers.

  • 4 eitjes
  • ongeveer 450 g aardappelen
  • 150 g cottage cheese of
    100 g magere yoghurt
  • 4 grote tomaten
  • 60 à 70 g veldsla
  • 2 el olijfolie
  • enkele sprietjes bieslook
  • peper en zout

Bereiding

Breng eerst een kleine kookpot met water en een beetje zout aan de kook. Doe de eitjes er in en laat 10 minuten koken.

Was ondertussen de aardappelen grondig (de schil blijft er aan). Snijd dan in de lengte in even dikke schijven.

Snijd elke schijf nog eens in de lengte in tweeën en daarna in even grote blokjes. Spoel de blokjes onder koud stromend water en dep droog.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan. Doe de aardappelblokjes er in en kruid met zout. Laat ze bakken en roer regelmatig om.

Vergeet niet om de eitjes af te gieten als ze gaar zijn. Laat ze even afkoelen.

Was de tomaten. Snijd de hoedjes eraf en leg die opzij. Haal het meeste vruchtvlees uit de tomaten. Ga daarvoor met een mesje rondom rond en schep het er met een lepel uit.

Gooi het vruchtvlees niet weg! Je kunt het nog gebruiken in een soep.

Maak nu de vulling voor de tomaten. Pel de eitjes en prak ze in een kom met een vork. Doe de cottage cheese of de yoghurt erbij. Hak de bieslook fijn en voeg ook toe aan het kommetje.

Meng de eiersalade goed en breng verder op smaak met peper en zout. Schep de vulling in de tomaten.

Als de aardappelen gaar zijn (de beste manier om dat te checken, is door te proeven), kan je de borden dresseren.

Was de veldsla, giet er 1 eetlepel olijfolie over en kruid met peper en zout. Verdeel de sla over 2 borden. Schik de vegetarisch gevulde tomaten erbij en werk af met de hoedjes die nog opzij lagen te wachten.

Schep er ten slotte wat gebakken aardappeltjes naast.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...