Salades hoeven niet saai te zijn. In deze salade hawaï zitten verschillende smaken, kleuren en texturen.
En ja, dit recept is geïnspireerd op de pizza hawaï. Mijn vriend vindt ananas op een pizza verschrikkelijk en not done. Zelf ben ik er verzot op.
Wat je mening daar over ook is, dit gerecht gaat je sowieso smaken. Lekker als lunch, maar ook een verfrissend idee voor het avondeten op een zwoele zomeravond.
Ingrediënten - 4 porties
240 g quinoa
150 g gemengde sla
500 g minitrostomaatjes
420 g ananasschijfjes in blik (uitlekgewicht)
400 g hamblokjes
20 zwarte olijven
1 grote komkommer
2 el olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Begin met de quinoa gaar te koken. Volg daarvoor de instructies op de verpakking.
Was ondertussen de sla grondig en snijd in reepjes. Haal de tomaatjes van de tros en spoel ze onder koud stromend water. Snijd ze daarna in tweeën.
Doe de ananas in een zeef en spoel even onder de kraan. Zo verwijder je het meeste van de zoete siroop. Snijd de schijfjes daarna in hapklare stukjes.
Was de komkommer. Snijd eerst in de lengte in tweeën en dan verder in halve schijfjes.
Doe alle groenten en de stukjes ananas in een grote slakom. Voeg de hamblokjes, de olijven en ten slotte de quinoa toe. Kruid met olijfolie, peper en zout.
Schep de salade hawaï uit in kommetjes om onmiddellijk op te eten of verdeel ze over 4 lunchboxen. Handig om mee te nemen naar het werk!