Bereidingstijd: 25 min.
Stel je eens voor. Je hebt je eetgewoonten veranderd en eet elke ochtend havermout. Maar na een tijdje raak je dat beu. Je wil wel eens iets anders. Iets spannends. Ga je terug naar je witte boterhammen met choco? Gooi je je goeie gewoonte gewoon in de vuilbak?
Met deze havermoutcake doorbreek je de sleur! Zalig voor op een rustige zondagochtend. Het is een verrassend gerecht waarmee je je dag ook nog eens gezond start. Zo blijf jij goed bezig . Lees hieronder hoe je het maakt.
Trouwens, je hoeft niet per sé met havermout te ontbijten. Ga hier in 5 stappen naar een gezond ontbijt.
Ingrediënten - 1 persoon
- 1/2e banaan
- 50 g havermout
- 1 el pindakaas
- 1/2e tl bakpoeder
- 100 ml melk of sojadrink
- 2 el vanillepudding
- snufje kaneel
- snufje zout
- snufje cacaopoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de havermout in een blender en maal het tot meel. Plet de halve banaan in een kom en doe het havermeel erbij.
Voeg de pindakaas, het bakpoeder, de kaneel, het zout en de melk of sojadrink toe. Meng alles goed door elkaar.
Neem een kleine ovenschotel of een kom die in de oven mag en giet er 80% van het deeg in. Lepel de pudding er in het midden op. Dek de pudding af met de rest van het deeg. Zorg ervoor dat je niets meer van de pudding ziet.
Werk de havermoutcake af met wat cacaopoeder en schuif hem dan in de oven. Laat ongeveer 20 minuten bakken.
Laat de cake een paar minuten afkoelen voor je ervan eet. De vulling is namelijk heel warm (maar wel superlekker 😉)!
Krijg je het water in de mond van deze havermoutcake met pudding? Volg me op Instagram of Facebook en wees altijd op eerste van de hoogte van nieuwe recepten.