Bereidingstijd: 30 min.
Een goeie lunch moet lekker zijn. En dat is deze salade met runderreepjes, zoete aardappel en knapperige groentjes zeker.
Dit gerecht heeft zelfs de zeer kritische smaaktest van mijn vriend, a.k.a. de groentenhater, doorstaan.
“Eat the rainbow” heb ik altijd een fijne quote gevonden. Ik ben grote fan van verschillende kleuren en texturen op mijn bord. Dat is niet alleen mooi, maar zorgt ook voor een grote verscheidenheid aan verschillende voedingsstoffen.
Let’s get to it!
Ingrediënten - 2 personen
- 2 mediumgrote zoete aardappelen
- 100 g bladspinazie of sla
- 1 bot radijzen
- 1/3e rode kool
- 300 à 400 g rundsvlees (ik heb minuutsteak gebruikt)
- 1 el sojasaus
- 3 el pinda- of olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 à 2 cm gember
- peper en zout
Zo maak je het
Schil eerst de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes. Kook gaar in licht gezouten water. Dat duurt ongeveer 10 minuten, afhankelijk van hoe groot de blokjes zijn. Giet af en hou opzij.
Snijd de rode kool in kleine stukjes. Je kunt de kool ook raspen, maar daar heb ik het geduld niet voor =P.
Knip de radijzen van het bot. Spoel de rode kool en de radijzen schoon en was de spinazie of de sla. Snijd de radijzen in dunne schijfjes en zet ook de groenten even aan de kant.
Snijd het rundsvlees in de breedte in even dikke reepjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Schil de knoflook en pers uit in de olie. Laat kort bakken. Zorg ervoor dat de look niet aanbrandt, want dan smaakt hij niet meer lekker.
Voeg dan het vlees toe. Rasp de gember erover en bak tot de runderreepjes gaar zijn. Giet er als laatste de sojasaus over en kruid af met peper.
Verdeel de bladspinazie of de sla over 2 borden. Schik er de zoete aardappel, de rode kool en de schijfjes radijs op. Giet er de rest van de olie over en kruid met peper en zout. Werk af met de runderreepjes.
Smakelijk!
Fan van deze salade met runderreepjes? Volg me op Instagram en Facebook om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe recepten.