Bereidingstijd: 15 min.
Deze toast met ei en champignons is een variant op de klassieke toast champignon.
Ik heb volkorenbrood gebruikt in plaats van wit brood voor meer vezels en ik heb eiwitten toegevoegd in de vorm van… eitjes.
Die extra vezels en eiwitten zullen ervoor zorgen dat je minder snel terug honger krijgt in de namiddag. Natuurlijk kan je dit ook als ontbijt eten om je dag energiek te starten.
Klik hier voor meer lunchgerechten die je lang verzadigd houden.
Ingrediënten - 2 personen
- 4 eieren
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 150 g champignons
- 1 paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels culinaire olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Snij eerst de champignons in schijfjes. Snij de paprika in stukken, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees verder in kleine blokjes.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan en bak de champignons. Kruid met peper en zout.
Pel het knoflookteentje en pers het uit over de champignons. Laat nog een paar minuten bakken, maar let goed op dat de knoflook niet aanbrandt. Haal alles uit de pan en zet even opzij.
Breek de eieren in een kommetje, kruid met peper en zout en kluts goed door elkaar.
Verwarm de tweede lepel olijfolie in de pan waar je de champignons in gebakken hebt en doe de eieren er in. Roerbak ze en zet daarna het vuur af.
Toast het volkorenbrood en leg de sneetjes klaar op twee borden. Verdeel eerst de eieren over de toast en dan de gebakken champignons.
Werk tenslotte af met de stukjes paprika voor extra bite en een frisse toets.
Tip: Voeg eventueel wat gehakte peterselie. Dat ziet er mooi uit en smaakt heerlijk.
Heb je deze toast met ei en champignons geprobeerd? Volg me op Instagram of Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe recepten.