Bereidingstijd: 10 à 15 min.
Als je houdt van een smeuïg en zacht ontbijt, dat is deze havermoutpap met chocolade zeker iets voor jou. Het is smaakvol, voedzaam en supergemakkelijk klaar te maken.
Ik gebruik voor dit recept een mejouldadel. Mejouldadels zijn groter, zachter en naar mijn persoonlijke mening ook lekkerder dan gewone dadels.
De vrucht smelt quasi volledig weg in de warme pap en zorgt voor de zoete, bijna karamelachtige toets. Je vindt mejouldadels tegenwoordig in elke supermarkt.
P.S.: Laat je het papje na het koken volledig afkoelen, dan wordt het een soort stevige pudding. Ook heerlijk!
Ingrediënten - 1 persoon
- 50 g havermout
- 250 ml sojadrink of magere melk
- 1 mejouldadel
- 10 g pure chocolade (minstens 70 % cacao)
- toppings naar keuze zoals fruit, noten, zaden, pitten…
Bereiding
Verwijder eerst de pit uit de mejouldadel en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Doe de stukjes samen met de havermout en de sojadrink of melk in een steelpannetje of kleine kookpot. De chocolade mag er nog niet bij.
Verwarm het mengsel langzaam op een zacht vuurtje. Laat rustig borrelen en roer regelmatig zodat de havermout niet aanbrandt.
Als bijna al het vocht opgenomen is en de stukjes dadel bijna volledig weggesmolten zijn, zet dan het vuur af. Voeg de chocolade toe en roer tot die volledig gesmolten is.
Schep de havermoutpap met chocolade in een ontbijtkommetje en werk ten slotte af met je favoriete toppings. Persoonlijk vind ik banaan er uitstekend bij passen 😊.
Ik ben benieuwd naar jullie creaties! Deel een foto op Facebook of Instagram en tag me.
Klik zeker op “Volgen” om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwigheidjes op de blog.
Na deze havermoutpap met chocolade zin gekregen in meer havermoutreceptjes? Klik hier voor de hele verzameling.