Foto van de ontbijtbowl met aardbeien van Peanuts & Nutmeg.
Ontbijt

Ontbijtbowl met aardbei

Bereidingstijd: 5 à 10 min.

Zoek je een manier om meer fruit te eten? Ermee beginnen bij de eerste maaltijd van de dag is een van de beste tips die ik je kan geven. Deze ontbijtbowl zet je al goed op weg.

De Hoge Gezondheidsraad beveelt ons aan om dagelijks 250 gram fruit te eten. Afhankelijk van de grootte van de banaan en de hoeveelheid fruit die je gebruikt om je ontbijtbowl af te werken, zit je al aan 200 à 230 gram.

Dit is trouwens een absolute topper op warme dagen. Het is een verfrissend ontbijt dat je even verkoeling brengt na een zweterige nacht.

Ingrediënten – 1 pers.

  • 120 g aardbeien
  • 1 bevroren banaan
  • 100 g magere yoghurt of plantaardig alternatief
  • 2 tl chiazaad
  • 30 g muesli
  • eventueel noten of extra fruit als topping

Bereiding

Was eerst de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe ze in een blender. Voeg de bevroren banaan en de yoghurt toe en blend tot je een smeuïge, licht ijzige crème krijgt.

Giet de yoghurtcrème in een kom en doe er dan de chiazaadjes bij. Roer goed om.

Strooi er de muesli over en werk ten slotte af met toppings naar keuze. Gebruik fruit of nootjes of rasp er wat pure chocolade over. Laat je gaan en maak er iets moois van!

Tip: Snijd de banaan in stukjes voor je hem invriest. Doe je dat niet, dan gaat het bijzonder moeilijk worden om te blenden 😉.

Wil je ook dit recept buiten het aardbeienseizoen maken? Dan kan je ook diepgevroren aardbeien kopen en er een verse banaan bij doen.

Zolang één van de twee fruitsoorten bevroren is, krijg je die zalige textuur en frisse smaak.

Genoten van deze ontbijtbowl? Volg me op Instagram of Facebook en wees als eerste op de hoogte van nieuwe recepten!

Dit vind je misschien ook leuk...