Foto van de havermout met rode vruchten van Peanuts & Nutmeg.
Ontbijt

Havermout met rode vruchten

Bereidingstijd: 5 à 10 minuten

Wie me volgt op Instagram, heeft het al vaak op mijn verhaal zien passeren: havermout met rode vruchten en walnoten. Het werd tijd dat ik het recept eens uitschreef.

Rode vruchten zijn ongelooflijk lekker en zitten vol vitaminen. Alleen, je vindt ze niet het hele jaar door. Zeker niet zonder je blauw te betalen.

Diepgevroren rode vruchten zijn een veel toegankelijker alternatief. Minder lekker uit het vuistje, maar wel heerlijk in smoothies, yoghurt of, zoals hier, met havermout. Je vindt ze in elke supermarkt.

Ik koop meestal een mix van bessen, maar met frambozen alleen vind ik het eigenlijk het lekkerst. Dit recept is ideaal voor als je echt geen tijd hebt en toch gezond wil ontbijten.

Ingrediënten - 1 persoon

  • 125 g diepgevroren rode vruchten
  • 40 g havermout
  • 175 ml melk of sojadrink
  • een klein handvol walnoten
  • enkele verse frambozen (optioneel)

Bereiding

Doe de diepgevroren rode vruchten in een kom die geschikt is voor de microgolf. Verwarm 1 minuut op 600 W.

Haal de kom uit de microgolf en roer goed om. Doe de havermout erop en overgiet met de melk of de sojadrink. Roer goed om en zet opnieuw in de microgolf. Laat 3 minuten garen op 600 W.

Hak ondertussen de walnoten fijn.

Als je de ‘ping’ hoort, is de havermout met rode vruchten klaar. Wees voorzichtig als je de kom vastneemt, want die kan heet zijn.

Meng alles nog eens goed door elkaar. Je zult zien dat het geheel nog wat vaster wordt. Strooi er de walnoten over en werk eventueel af met wat verse frambozen.

Ben je wel fan van een kommetje snelle havermout? Probeer dan zeker eens deze banana porridge.

Heb je dit recept geprobeerd? Neem een foto en tag me op Instagram of Facebook.

Dit vind je misschien ook leuk...