Foto van de roze pannenkoeken met feta en appel.
Ontbijt

Hartige roze pannenkoeken

Bereidingstijd: 20 à 25 min.

Zien ze er niet fancy uit? Laat je niet afschrikken, deze roze pannenkoeken zijn supersimpel om te maken.

Het is rodebietensap dat zorgt voor het luxueuze kleurtje. Je smaakt die bieten, niet hoor. Het sap dient enkel als natuurlijke kleurstof.

Persoonlijk eet ik ze graag als ontbijt in het weekend. Je kunt de pannenkoekjes ook meenemen als lunch, met een salade erbij. Enneuh, met eten in de kleur van de liefde scoor je zeker op valentijn ;-).

Hieronder vind je de opvallend korte ingrediëntenlijst en het recept stap voor stap uitgelegd.

Ingrediënten - ongeveer 6 pannenkoeken

  • 150 g (half-)volkorenbloem
  • 2 eieren
  • 1 pakje gekookte biobieten
  • 200 g fetakaas
  • 1 à 2 rode appels
  • 200 ml rijstdrink
  • boter om te bakken

Bereiding

Neem een kom en zet er een zeef over. Snijd het pakje rode bieten open en laat ze in de zeef uitlekken. Je hebt alleen het sap nodig. De bieten zelf kan je bijvoorbeeld in een salade gebruiken.

Breek de eieren in het kommetje met bietensap en klop los. Doe de bloem in een grote mengkom en voeg het eiermengsel er aan toe. Meng even met een garde. Giet er daarna beetje bij beetje de rijstdrink bij en blijf ondertussen goed mengen.

Als je een vloeibaar deeg hebt, kan je beginnen bakken. Smelt een klein klontje boter in een koekenpan en laat die goed warm worden. Schep wat deeg op de pan. Niet te veel, want het is de bedoeling dat het dunne roze pannenkoeken worden.

Als de bovenkant is opgedroogd, is het tijd om te draaien. Doe zo verder tot al het deeg op is.

Snijd ondertussen de appel(s) in kleine stukjes. Je kunt er eventueel wat citroen- of limoensap over uitpersen om verkleuring tegen te gaan.

Leg 1 of 2 roze pannenkoeken op een bord. Beleg met appelstukjes en verkruimel er ten slotte de fetakaas over.

Heb je dit recept geprobeerd? Deel het op social media!

Dit vind je misschien ook leuk...