Soms moet je het niet ver zoeken. De spinaziesaus is eigenlijk gewoon diepvriesspinazie met room. Easy. Simple.
Ik kies voor een variant zonder te veel room (je wilt niet dat het echt een roomsaus wordt). Kijk naar de ingrediëntenlijst op de verpakking. De hoeveelheid room staat meestal in procenten aangegeven.
Diepvriesgroenten for the win!
Diepvriesgroenten en ik zijn beste vrienden. Ze bewaren lang, zijn goedkoop en zijn in een mum van tijd klaar.
Dankzij het snelle invriesproces blijven de voedingswaarden zelfs beter bewaard dan wanneer je thuis zelf groenten invriest (1).
Deze snelle pasta met kip en spinaziesaus zit dan ook vol goeie dingen.
Ingrediënten - 2 pers.
120 g volkorenspirelli
400 g diepvriesspinazie met room
200 g diepvrieserwten
300 g kipfilet
1 el olijfolie
Bereiding
Doe de spinazie in een kookpot. Voeg een scheutje water toe en verwarm op een zacht vuurtje. Roer regelmatig om.
Snijd de kipfilet in hapklare stukjes en bak ze in de olijfolie. Kruid met peper en zout. Kook ondertussen de pasta gaar.
Warm de erwten op in de microgolfoven volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en doe samen met de kipfilet, de erwten en de spinazie in een grote kookpot.
Meng goed en kruid verder af met peper en zout.
Smakelijk!
Toon me jouw pasta met kip en spinaziesaus! Tag me in je foto op Instagram of Facebook.