Ontbijt

Banana porridge

Banana porridge

Bereidingstijd: 5 à 10 min.

Porridge, havermoutpap, I love it! Het is een van mijn favoriete ontbijtjes. Je kunt er alle kanten mee op en het is razendsnel klaar. Hieronder vind je een van mijn favoriete havermoutreceptjes. De combinatie banaan-pindakaas is gewoon hemels! Geen fan van pinda’s? Probeer het eens met amandel-, cashew- of viernotenpasta. 

Het gemakkelijke aan dit recept is dat je maar 1 kom nodig hebt. Neem een ontbijtkom die in de microgolfoven kan, zet hem op een (digitale) keukenweegschaal en je bent vertrokken.

Bron van vezels

Dit ontbijt verwent je buik met een mooie portie vezels. Er zijn verschillende soorten voedingsvezels, die elk op hun eigen manier jouw gezondheid een handje kunnen helpen. In haver zitten bèta-glucanen. Deze voedingsvezels hebben een bewezen positief effect op de “slechte cholesterol”. Voldoende voedingsvezels eten, helpt bovendien om constipatie te vermijden en om op gewicht te blijven (1,2).
Redenen genoeg dus om havermout in huis te halen!

Ingrediënten – 1 pers.

  • 1 (goed rijpe) banaan

  • 40 g havermout

  • 2 tl pindakaas (of andere notenpasta)

  • 175 ml sojadrink

  • 1 tl pompoenpitten

Bereiding

Breek de banaan in stukjes in een microgolfbestendige ontbijtkom. Plet de stukjes daarna met een vork. Schep de havermout erop en voeg de sojamelk toe. Meng alles rustig door elkaar. Verwarm 3 minuten in de microgolfoven op 600 W.

Neem de kom uit de microgolfoven en roer even door. Schep er de pindakaas in. Laat nu een minuutje of 2 staan. De havermoutpap wordt wat steviger en de pindakaas smelt lekker. Je kunt het ook wat langer laten rusten als je de havermoutpap nog iets steviger wilt. Roer daarna nog eens en voeg de pompoenpitten toe.

Klaar!

Bronnen:

(1) Vlaams Instituut Gezond Leven (z.d.). Brood, volkorengraanproducten en aardappelen. Geraadpleegd op 2 augustus 2020, van https://www.gezondleven.be/themas/voeding/voedingsdriehoek/brood-volkoren-graanproducten-en-aardappelen

(2) De Geeter, H. (z.d.). Voedingsvezels: de feiten op een rij. Geraadpleegd op 2 augustus 2020, van https://www.nice-info.be/nutrinews/voedingsvezels-de-feiten-op-een-rij

Dit vind je misschien ook leuk...